Blog

Stiftelse af arkitekturpris

Forening rundede for nyligt medlem nummer 100 🙂 Som en fejring af vores runde medlemstal overvejer vi at stifte en arkitekturpris. Vi ville nominere og hylde nulevende og aktive arkitekter, der viderefører Bertel Udsens tunge arkitektoniske arv. Arkitekter, der bygger huse, der er monumenter over kærligheden til den gode og gennemtænkte bolig, der har sjæl og hjerte. 

MĂĄlet med arkitekturprisen ville være at fejre smuk, moderne arkitektur og sammenkoble det til Udsen, som repræsentant for guldalderen i dansk parcelhusarkitektur. 

Vi hører gerne fra medlemmer af foreningen, som ville have lyst til at bidrage til arkitekturprisen, eksempelvis ved at vurdere og skrive om den arkitektoniske kvalitet pĂĄ de indkomne nomineringer og i forlængelse heraf være med til at udvælge en vinder. Ring gerne eller skriv til os ved interesse. 

Ă…bent hus – Hegnsvej 9

D. 1. juni 2024 har medlemmerne af foreningen mulighed for at besøge et helt specielt Udsen-hus: Et hus, der i dag er beboet af Udsens ældste datter, Nina Udsen, og oprindeligt bygget til Udsens svigerforældre. Et hus med de fineste Udsens’ske detaljer, klassisk planløsning, særlige kendetegn – nogle efter svigermors specifikke ønske – og en herlig udsigt til en grøn, frodig have.

  • Hvor: Hegnsvej 9, 2850 Nærum
  • HvornĂĄr: Lørdag d. 1. juni klokken 13 til 14.

Vi glæder os meget til at opleve dette historiske hus sammen med jer 🙂

Alle medlemmer af foreningen er velkomne, men tilmelding er nødvendig. Tilmelding til arrangementet kan ske ved at udfylde tilmeldingsblanketten nedenfor.

Tilmelding: Hegnsvej 9

Arrangement afholdt – tilmelding lukket.

Vedligeholdelsesprojekt: Nyt tagpap

Mange Udsen-huse er “født” med tagpap, som ikke har den længste levetid og som mange husejere i disse ĂĄr stĂĄr overfor at skulle udskifte. Michael Merrild fra Birkevej 10 har for nyligt udskiftet taget pĂĄ sit Udsen-hus, og samtidigt fĂĄet tilføjet forbedret isolering. Han har været sĂĄ venlig at dele sine oplevelser og erfaringer om tagprojektet pĂĄ hjemmesiden til glæde for andre, der skal i gang med samme projekt. 

Birkevej 10 - Nyt tag.jpg

Der vil blive afholdt ĂĄbent hus pĂĄ Birkevej efter sommerferien (nærmere dato udmeldes snarest), sĂĄ alle interesserede kan opleve huset og spørge ind til projektet. 

Foreningen har rundet medlem nummer 100

Foreningen har netop rundet medlem nummer 100, hvilket vi er glade og beærede over på Bertel Udsens vegne. Hvor dejligt, at vi er så mange mennesker, der så mange år efter hans død i 1992 stadig husker, værner om og værdsætter hans arkitektur. 

Vi, der er sĂĄ heldige at bo i et Udsen-hus, oplever dagligt hvordan husenes enkle og udsøgte materialer, de mange gennemarbejdede detaljer og de varme toner skaber en grundlæggende følelse af velvære at bo i. Og udefra tilføjer husene en dyb følelse af skønhed og harmoni til vores omgivelser, og inspiration til hvordan man kan bygge huse, der oser af kvalitet og hygge og velvære. Sikke en bedrift. Og bestemt en forening værd 🙂 

Ă…bent hus – Folesletten 23

På Folesletten 23 i Trørød ligger et klassisk Udsen-hus, der fremstår originalt med smagfuld tilbygning af et værelse samt udestue. Huset tilhører familien Teisen, som var bygherre på huset i 1966. Vi glæder os til at kunne byde velkommen:

  • HvornĂĄr: Søndag d. 7. januar 2024 klokken 13 til 14
  • Hvor: Folesletten 23, Trødrød

Alle medlemmer af foreningen er velkomne, men tilmelding er nødvendig. Er man ikke medlem af foreningen i forvejen, kan man melde sig ind i foreningen her.

Tilmelding til arrangementet kan ske ved at udfylde tilmeldingsblanketten nederst pĂĄ denne side.

Om huset

Plantegningen af Folesletten 23 minder om et par af Udsens andre huse, bl.a. Abildlunden 18 i Birkerød og Bakkeåsen 12 i Gl. Holte. Men som altid er der både små og store forskelle husene imellem, der afspejler ønsket om at tilpasse huset til grunden og til bygherrers præferencer. Folesletten 23 er bygget med klassiske gule mursten, og indeholder mange fine detaljer, herunder fritlagte bjælker og en stor, flot pejs som centrum i stuen. I et af værelserne er desuden en interessant detalje i form af en hems.


Tilmelding til ĂĄbent hus pĂĄ Folesletten

Ă…bent hus afholdt – lukket for tilmelding.

Velbesøgt arrangement med 18 deltagere 🙂

Ă…bent hus – Arnevangen 15

PĂĄ Arnevangen 15 i Søllerød ligger et Udsen-hus, som i store træk stĂĄr, som da det blev bygget i 1959: Med gule murstensvægge, fyrretræslofter, køkken- og garderobeskabe i Oregon pine, samt de karakteristike forskudte plan, der følger grunden. Huset er inspirationen for dannelse af ‘Forening for pĂĄskønnelse af Bertel Udsens huse’, idet huset tilhører stifterne af foreningen.

Vi har tidligere (i 2022) holdt ĂĄbent hus, men set i lyset af de mange nye medlemmer der er kommet til i 2023 – særligt den seneste mĂĄned – , benytter vi lejligheden til at holde et sidste ĂĄbent hus-arrangement i ĂĄr. Her kan medlemmer opleve et Udsen-hus og møde ligesindede, der pĂĄskønner Udsens unikke arkitekturstil.

  • HvornĂĄr: Søndag d. 29. oktober 2023 klokken 13 til 14
  • Hvor: Arnevangen 15 i Søllerød, Holte.

Alle medlemmer af foreningen er velkomne, men tilmelding er nødvendig. Er man ikke medlem af foreningen i forvejen, kan man melde sig ind i foreningen her.

Tilmelding til arrangementet kan ske ved at udfylde tilmeldingsblanketten nederst pĂĄ denne side.

Om huset og grunden

Huset på Arnevangen 15 er opført på en skrånende grund og placeret på grundens østlige del, hvor det strækker sig fra nord til syd. Det skrånende terræn genfindes og udnyttes i både planens og tagfladernes forskudte niveauer.

Huset fremstår ualmindelig intakt med enkle og udsøgte materialer, mange gennemarbejdede detaljer og en smuk proportionering. Brug af skydedøre mellem opholdsrummene understreger det flydende rumforløb, der er så karakteristisk for Bertel Udsens arkitektur.


Tilmelding til ĂĄbent hus pĂĄ Arnevangen

Arrangement afholdt – lukket for tilmelding.