Blog

Åbent hus: Egemosen 11 og 18

I Skodsborg ligger to usædvanlige Udsen-huse på samme vej, 120 meter fra hinanden.

 • Egemosen 11 fra 1968.
 • Egemosen 18 fra 1964.

De nuværende ejere af begge huse åbner allervenligst dørene til deres hjem for foreningens medlemmer i et spændende dobbelt åbent hus-arrangement.

 • Hvornår: Lørdag d. 16. september 2023 fra klokken 14 til ca. 15.30.
 • Hvor: Vi mødes på Egemosen 18 klokken 14 og går ca. klokken 14.40 i samlet flok videre til Egemosen 11, således at vi ankommer ca. 14.45.

Alle medlemmer af foreningen er velkomne, men tilmelding er nødvendig. Man kan vælge at se begge eller bare ét af husene. Er man ikke medlem af foreningen i forvejen, kan man melde sig ind i foreningen her.

Tilmelding til arrangementet kan ske ved at udfylde tilmeldingsblanketten nederst på denne side.

Læs mere

Nyhedsbrev juli 2023

Nyhedsbrevet blev sendt til foreningens medlemmer d. 26. juli 2023. Man kan med fordel blive blive medlem af foreningen, hvis man ønsker at modtage fremtidige nyhedsbreve. Medlemskab af foreningen er gratis.

Læs mere

Åbent hus: Birkevej 10

Vi kan med glæde invitere medlemmerne indenfor i et flot vedligeholdt Bertel Udsen hus fra 1962. Huset på Birkevej 10 har næsten samme plantegning som Udsens eget hus på Bjælkevangen 15, og er løbende blevet smukt vedligeholdt og renoveret.

Specielt skal bemærkes husets renoverede Oregon Pine-køkken. De gamle låger blev afmonteret og fik fjernet den gamle Oregon Pine-finér, hvorefter et nyt lag Oregon Pine blev monteret, slebet og lakeret, således at køkkenet i dag fremstår helt som da det blev monteret i 1962.

Om åbent hus-arrangementet:

 • Hvornår: Lørdag d. 19. august 2023 klokken 13 til 14
 • Hvor: Birkevej 10 i Birkerød

Alle medlemmer af foreningen er velkomne (er du ikke medlem i forvejen, kan du melde dig ind her).

Timelding til arrangementet kan ske ved at udfylde tilmeldingsblanketten nedenfor. Alternativt er man velkommen til at skrive til berteludsenshuse@gmail.com.

Læs mere

Nyhedsbrev maj 2023

Nyhedsbrevet blev sendt til foreningens medlemmer d. 27. maj 2023. Man kan med fordel blive blive medlem af foreningen, hvis man ønsker at modtage fremtidige nyhedsbreve. Medlemskab af foreningen er gratis.

Læs mere

Åbent hus: Bøgholmen 16 og Tjørnehøj 2

I Øverød ligger to smukke Udsen-huse 180 meter fra hinanden. De nuværende ejere af begge huse åbner allervenligst dørene til deres hjem:

 • Bøgholmen 16 fra 1965.
 • Tjørnehøj 2 fra 1962.

Datoen er lørdag d. 27. maj 2023. Vi mødes på Bøgholmen klokken 13, og efter at have set huset, går vi ca. klokken 13.40 i samlet flok videre til Tjørnehøj 2, således at vi ankommer ca. 13.45.

Alle medlemmer af foreningen er velkomne, men tilmelding er nødvendig. Man kan vælge at se begge eller bare ét af husene.

Timelding kan ske ved at udfylde tilmeldingsblanketten nederst på siden. Alternativt er man velkommen til at skrive til berteludsenshuse@gmail.com.

Læs mere

Opdateret og udvidet adresseliste

På listen over placeringer (www.berteludsenshuse.dk/placeringer) er der nu tilføjet 20+ nye adresser, så vi nu er oppe på 64 kendte Udsen-huse. Siden er nu også opdateret med link til byggeansøgningen i PDF-format for hvert hus (hvor tegninger og facadetegninger som regel findes på de sidste sider nederst i dokumentet), samt link til placeringen vist i Google Maps.

Nyhedsbrev februar 2023

Nyhedsbrevet blev sendt til foreningens medlemmer d. 23. februar 2023. Man kan med fordel blive blive medlem af foreningen, hvis man ønsker at modtage fremtidige nyhedsbreve. Medlemskab af foreningen er gratis.

Læs mere

Åbent hus: Højbjerggårdsvej 38

Vi er meget taknemmelige over at have fået lov til at invitere medlemmerne indenfor i et prisbelønnet Udsen-hus. Højbjerggårdsvej 38 fik hædrende omtale i forbindelse med uddelingen af Rudersdals Kommunes bevaringspris i 2021, hvilket – efter foreningens mening – var yderst velfortjent.

Huset er en smuk blanding af træ- og teglelementer, og da Bertel Udsen tegnede det i 1970, var det med vanlig sans for rumfornemmelse, kreative planløsninger og en harmonisk sammenhæng med den smukke natur i den omgivende Søllerød Naturpark.   

Om åbent hus-arrangementet:

 • Hvornår: Søndag d. 30. april 2023 klokken 14 til 15
 • Hvor: Højbjerggårdsvej 38 i Øverød, Holte

Alle medlemmer af foreningen er velkomne, men tilmelding er nødvendig.

Timelding kan ske ved at udfylde tilmeldingsblanketten nedenfor. Alternativt er man velkommen til at skrive til berteludsenshuse@gmail.com.

Læs mere

Åbent hus: Bjælkevangen 15

De nuværende beboere af Udsens eget hus på Bjælkevangen har allervenligst tilbudt at åbne dørene for foreningens medlemmer. Der er dermed mulighed for at besøge et smukt og historisk vigtigt Bertel Udsen-hus, som er en væsentlig del af Danmarks arkitektoniske kulturarv: Udsens eget hus fra 1956.

 • Hvornår: Søndag d. 26. marts 2023 klokken 13 til 14
 • Hvor: Bjælkevangen 15 i Kongens Lyngby

Alle er velkomne, men tilmelding er nødvendig.

Tilmelding kan ske ved at udfylde tilmeldingsblanketten nederst på siden. Alternativt er man velkommen til at skrive til berteludsenshuse@gmail.com.

Læs mere