Åbent hus: Egemosen 11 og 18

I Skodsborg ligger to usædvanlige Udsen-huse på samme vej, 120 meter fra hinanden.

  • Egemosen 11 fra 1968.
  • Egemosen 18 fra 1964.

De nuværende ejere af begge huse åbner allervenligst dørene til deres hjem for foreningens medlemmer i et spændende dobbelt åbent hus-arrangement.

  • Hvornår: Lørdag d. 16. september 2023 fra klokken 14 til ca. 15.30.
  • Hvor: Vi mødes på Egemosen 18 klokken 14 og går ca. klokken 14.40 i samlet flok videre til Egemosen 11, således at vi ankommer ca. 14.45.

Alle medlemmer af foreningen er velkomne, men tilmelding er nødvendig. Man kan vælge at se begge eller bare ét af husene. Er man ikke medlem af foreningen i forvejen, kan man melde sig ind i foreningen her.

Tilmelding til arrangementet kan ske ved at udfylde tilmeldingsblanketten nederst på denne side.


Om Egemosen 18

Huset på Egemosen 18 fra 1964 har mange af Udsens karakteristiske træk, herunder pejsen og tagudhænget. Men en særlig detalje adskiller den væsentlig fra andre huse, da huset hviler på tre gennemgående bjælker lagt på en 20 m lang betonmur støbt i forskalling og med flækkede marksten som dekoration. Et spændende og flot vedligeholdt hus.

Se byggesagen her og billeder af huset samt plantegning nedenfor. I forhold til den oprindelige plantegning bemærkes det, at en tidligere ejer har foretaget en indvendig renovering af huset, der ændrede planløsningen, så køkken, stue og spisestue nu fremstår i et åbent plan, men stadig med respekt for Bertel udsens kendetegn, herunder køkken i Oregon Pine.


Om Egemosen 11

Egemosen 11 fra 1968 er også et usædvanligt hus, idet der er tale om et hus med skråt tag og røde mursten, hvilket viser Udsens mangeartede arkitektoniske udtryk. Udefra er læmurerne og skorstenen dog tydelige og genkendelige tegn på Udsen-arkitektur. Hent byggesagen her og se billeder og plantegning nedenfor.


Tilmelding til åbent hus på Egemosen 11 og 18

Arrangementet er afholdt – lukket for tilmelding.