Nyhedsbrev januar 2023

Nyhedsbrevet blev sendt til foreningens medlemmer d. 2. januar 2023. Man kan med fordel blive blive medlem af foreningen, hvis man ønsker at modtage fremtidige nyhedsbreve. Medlemskab af foreningen er gratis.


Kære [medlem]

Du ønskes et godt og lykkebringende 2023 fra os i Forening for påskønnelse af Bertel Udsens huse. 

Vi siger farvel til 2022, hvor foreningen blev stiftet,og hvor vi gik fra at være to medlemmer (stifterne) til i dag at være 35 medlemmer. I løbet af 2022 fik vi opbygget en hjemmeside og afholdt de første åbent hus-arrangementer, hvor Udsen-husejere og arkitekturinteresserede har mødtes med udgangspunkt i vores fælles lidenskab for god arkitektur. I 2023 er der flere ting på programmet, som kort opridses nedenfor. 

Udvidelse af foreningens målsætning

Oprindeligt lød foreningens målsætning således, som beskrevet under Om foreningen:

  • At være et samlingspunkt for beundrere af Bertel Udsens arkitekturstil
  • At udbrede kendskabet til Bertel Udsens arkitekturstil
  • At dele ideer til at opdatere og udbygge Bertel Udsen huse i deres oprindelige ånd, for dermed…
  • At bidrage til bevaring af Bertel Udsens huse.

Der er nu formelt tilføjet et ekstra punkt til vores målsætning:

  • At sikre bevarelsen af Bertel Udsens originaltegninger til eftertiden ved tilvejebringelse og digitalisering af Bertel Udsens samlede værker.

Vi håber at kunne hjælpe med den store samfundsopgave der ligger i at gemme de originale tegninger til eftertiden. Dette er et konkret projekt, som vi vil arbejde med i 2023, og som vi vil holde medlemmerne opdateret om.

Nyt på hjemmesiden

Der er tilføjet en blog på hjemmesiden, som vi vil bruge til at samle diverse nyheder om foreningen og hjemmesiden. Samtidigt kommer bloggen til at indeholde alle historiske nyhedsmails, som foreningen har udsendt. 

Vi har tidligere reklameret for, at vi også ville tilføje en side, som kan bruges som opslagsværk i forbindelse med udbygning/vedligeholdelse af Udsen-huse. På denne side skulle vi kunne dele oplysninger om, hvor man kan finde reservedele i Udsens originale stil, samt dele erfaringer og anbefalinger og tips til vedligeholdelse. Denne side er ikke udviklet endnu, men vi har den stadig på programmet og håber at kunne frembringe noget fornuftigt indhold i løbet af 2023.

Åbent hus-arrangementer

Vi holder en lille pause her i vinteren, men til foråret vender vi stærkt tilbage med hele fire allerede nu planlagte åbent hus-arrangementer, hvor medlemmer af foreningen venligst åbner døren til deres Udsen-huse for et par timer. Datoer for arrangementerne udmeldes snarest.

Som altid er vi glade for enhver henvendelse fra medlemmerne. Sig endelig til, hvis I vil have jeres Udsen-hus fotograferet til hjemmesiden, hvis I vil afholde et åbent hus-arrangement, eller hvis I vil bidrage med andet til foreningen. Og ellers er vi blot glade for jeres medlemskab og håber at møde jer i det nye år 🙂

Med venlige nytårshilsner

Peter og Maria