Nyhedsbrev september 2022

Nedenstående blev sendt til foreningens medlemmer d. 14. september 2022. Man kan med fordel blive blive medlem af foreningen, hvis man ønsker at modtage fremtidige nyhedsbreve. Medlemskab af foreningen er gratis.


Kære [medlemsnavn]

Vi samler her nyheder om aktiviteterne i vores lille forening:  

Afholdt åbent hus-arrangement på Arnevangen 15

Lørdag d. 20. august 2022 kom omkring et dusin mennesker til vores første åbent hus-arrangement, hvor vi åbnede dørene til et intakt Udsen-hus fra 1959. Vi fortalte kort om baggrunden for vores stiftelse af Foreningen for påskønnelse af Bertel Udsens huse, og lidt om historien om huset på Arnevangen 15. Herefter blev folk vist rundt eller gik rundt hver for sig ude og inde, og sludrede med de andre gæster. 

Vi fortalte om vores udbygningsplaner og viste tegningerne for tilbygningen, som vi håber at få bygget senere på året. På opfordring har vi samlet tegningerne af huset før og efter den kommende tilbygning, og gjort dem tilgængelige her: 

Nyheder på hjemmesiden

Foreningens hjemmeside (https://berteludsenshuse.dk/) lever et stille liv, men lidt opdateringer er det blevet til på det sidste. Foreningen arbejder som bekendt på at få et overblik over Udsens samlede værker, og vi har for nyligt fået kendskab til fire nye Udsen-huse: 

  • Nordhaven 2 i Rødding (første adresse i Jylland vi har kendskab til)
  • Lyngvang 5A i Sjællands Odde
  • Folesletten 23 i Trørød
  • Bakkeåsen 12 i Gl. Holte 

Vi arbejder på at få flere billeder på hjemmesiden, ligesom vi også gerne vil skrive mere om Bertel Udsen liv, hans arkitekturstil og hans huse. Hvis nogen har lyst til at bidrage med indhold til hjemmesiden, må man endelig sige til. Enhver hjælp er værdsat 🙂 

På opfordring af et medlem af foreningen er vi så småt gået i gang med at opbygge en side, som kan bruges som opslagsværk i forbindelse med udbygning/vedligeholdelse af Udsen-huse. Siden skal være en børs/oversigt om hvor man kan få mursten, vinduesanverfere, vinduesbeslag, dørhåndtag, stikkontakter og andet, hvis man vil bibeholde den oprindelige stil. Ligeledes vil siden kunne bruges til at dele håndværker-anbefalinger og “reservedele” medlemmerne imellem. Siden vil også have tips til vedligeholdelse, eksempelvis af ydermure eller døre.

Til vores åbent hus-arrangement blev vi fx spurgt, hvordan vi havde vedligeholdt vores karakteristiske Udsen-hoveddør og ditto garagedør, som i dag ser sådan ud: 

Dørene er blevet slebet og olieret med Berger Siedle Outdoor Oil Natur i et par år i træk. Alexander fra http://stellanova-gulve.dk/ klarede opgaven, og han kan varmt anbefales. Anbefalinger som denne kan vi dele med hinanden på hjemmesiden (og Facebook bliver nok også taget i brug). 

Kommende åbent hus-arrangementer

Vi håber jo løbende at holde åbent hus-arrangementer, hvor vi kan besøge hinandens Udsen-huse. Målet er at blive inspireret og beriget af hinandens erfaringer, og opbygge et fællesskab omkring påskønnelsen af Udsens unikke arkitekturstil. 

Da flere medlemmer var forhindrede ved sidste åbent hus-arrangement, har vi på opfordring valgt at holde endnu et åbent hus-arrangement på Arnevangen 15 i Søllerød. Som sidste gang er alle velkomne, og tilmelding er ikke nødvendig. 

Søndag d. 9. oktober klokken 15 til 16: Åbent hus på Arnevangen 15 i Søllerød, intakt hus fra 1959 på skrånende grund.  

Vi har ikke været så flittige med at få yderligere datoer i kalenderen, men i foråret har vi venligst fået stillet i udsigt, at der kan blive afholdt åbent hus hos Villa Heilmann, på Højbjerggårdsvej 38 i Holte. Huset fik i 2021 hædrende omtale i Rudersdal Kommunes Arkitektur- og Bevaringspris. Nærmere dato for afholdelse meldes ud senere. 

Til sidst en opfordring til endelig at kontakte os, hvis I ønsker at dele billeder eller information med os, hvis I ønsker at skrive noget til hjemmesiden, eller vil tilbyde at der afholdes et åbent hus-arrangement i jeres Udsen-hus. Eller også hvis I bare vil lade os vide, at denne nyhedsmail er godt modtaget. Alle henvendelser værdsættes 🙂 

Mvh

Peter og Maria

På vegne af Forening for påskønnelse af Bertel Udsens huse

www.berteludsenshuse.dk

Tlf. 2628 2457