Åbent hus: Højbjerggårdsvej 38

Vi er meget taknemmelige over at have fået lov til at invitere medlemmerne indenfor i et prisbelønnet Udsen-hus. Højbjerggårdsvej 38 fik hædrende omtale i forbindelse med uddelingen af Rudersdals Kommunes bevaringspris i 2021, hvilket – efter foreningens mening – var yderst velfortjent.

Huset er en smuk blanding af træ- og teglelementer, og da Bertel Udsen tegnede det i 1970, var det med vanlig sans for rumfornemmelse, kreative planløsninger og en harmonisk sammenhæng med den smukke natur i den omgivende Søllerød Naturpark.   

Om åbent hus-arrangementet:

  • Hvornår: Søndag d. 30. april 2023 klokken 14 til 15
  • Hvor: Højbjerggårdsvej 38 i Øverød, Holte

Alle medlemmer af foreningen er velkomne, men tilmelding er nødvendig.

Timelding kan ske ved at udfylde tilmeldingsblanketten nedenfor. Alternativt er man velkommen til at skrive til berteludsenshuse@gmail.com.

Om huset på Højbjerggårdsvej 38

Da huset fik hædrende omtale i Rudersdal Kommunes arkitektur- og bevaringspris i 2021, blev det fremhævet, at “Villa Heilmann er et tidløst vidnesbyrd. Huset fremstår helt oprindeligt – nærmest som det gjorde for 50 år siden. Med en nøjsom, omhyggelig og kærlig hånd har ejerne passet på det, vokset med det, og levet med det som en kær ven af familien.”

Og videre, om husets arkitektur: “Villa Heilmann har en åben planløsning – opdelt på langs i en smal muret del indeholdende bryggers, køkken og badeværelser – og en bredere del med trækonstruktioner omkring værelser og arbejdsrum. Imellem den murede del og trækonstruktionerne opstår stuer, entré og alrum og flyder sammen med den smukke have og det omkringliggende landskab. Under et stærkt fremtrukket tag springer karnapper frem og glasfacader tilbage, så de beskyttes mod solen af det store tagudhæng. På engang er det hele både så tidstypisk og stadig moderne”. Læs mere på Rudersdal Kommunes hjemmeside.

På billederne nedenfor ses Bertel Udsens første skitse af huset, husets planløsning, samt billeder af huset udvendigt og indvendigt.


Tilmelding til åbent hus på Højbjerggårdsvej 38

Arrangement afholdt – lukket for tilmelding


Sådan gik det

På en dejlig forårsdag samledes vi i den smukke Villa Heilmann, som jo i dag stadig ejes af bygherre, hvorfor vi kunne få en interessant fortælling om husets tilblivelse og flere historiske begivenheder omkring Bertel Udsen i den tid. De ca. 18 besøgende var rundt og se på husets mange smukke rum, og kunne nyde husets opsigtsvækkende dejlige udsigt ud over Søllerød Naturpark. En dejlig dag!