Nyhedsbrev oktober 2023

Nyhedsbrevet blev sendt til foreningens medlemmer d. 1. oktober 2023. Man kan med fordel blive blive medlem af foreningen, hvis man ønsker at modtage fremtidige nyhedsbreve. Medlemskab af foreningen er gratis.

Kære [medlem] 

I denne nyhedsmail kommer oplysninger om et Udsen-hus i DR-programmet Hammerslag og dato for årets sidste åbent hus-arrangement. 

Hammerslag

Mandag d. 25. september blev der i DR-programmet Hammerslag vist et Udsen-hus under overskriften ‘Luksus i provinsen’. 

Udsen-huset bliver vist fra 12 minutter og 45 sekunder inde i programmet: https://www.dr.dk/drtv/se/hammerslag_-luksus-i-provinsen_407462

Der er tale om et relativt utraditionelt og meget renoveret Udsen-hus i Arnakke fra 1973, som pt. er til salg. Huset har oprindeligt været noget mere farverigt, men man kan stadig ane Udsens arkitektur og sans for detaljer. 

Der kan ses billeder af huset på vores hjemmeside her: https://berteludsenshuse.dk/arkitektur-og-billeder/#Arnakke.

Salgsannoncen er her: https://danbolig.dk/bolig/holbaek/4390/villa/0140001046-014/?utm_campaign=boligsiden&utm_source=boligsiden.dk&utm_medium=exitlinks

Vi har kontaktet Hammerslag og gjort dem opmærksomme på de mange andre flotte Udsen-huse rundt omkring, hvor den oprindelige udsøgte materialeholdning og mange gennemarbejdede detaljer stadig står knivskarpt. Som forening håber vi, at et Udsen-hus igen kan komme i programmet og vise de mange kvaliteter, som Udsen-huse har. 

Udsen-husejere i salgstanker opfordres til at kontakte os og/eller Hammerslag direkte, hvis man skulle ønske at få sit hus med i programmet. 

Åbent hus

Vi har afholdt fem hyggelige og velbesøgte åbent hus-arrangementer i år, hvor Udsen-husejere allervenligst har åbnet dørene til deres smukke hjem. Her har foreningens medlemmer kunne opleve skøn arkitektur og samles omkring påskønnelsen af Udsens unikke arkitekturstil. 

Vi troede egentlig, at det seneste åbent hus-arrangement i september skulle være det sidste i år, men her på falderebet har vi besluttet at holde et enkelt mere. Det bliver til gengæld en gentagelse af et tidligere arrangement i 2022, idet der er tale om vores (stifterne af foreningen) eget hus: 

Hvor: Arnevangen 15 i Søllerød, Holte

Hvornår: Søndag d. 29. oktober klokken 13 til 14. 

Mere om huset og tilmelding her: https://berteludsenshuse.dk/aabent-hus-arnevangen-15/

Mesterværker

Vi vil desuden gøre opmærksom på, at nogen har lavet en “platform for arkitekttegnede huse til salg i Danmark”, hvor man kan se billeder af mange flotte huse tegnet af diverse arkitekter, herunder Udsen (selvfølgelig), Holger Tangaa Hansen, Ib og Jørgen Rasmussen, Knud Vesterkær Pedersen, Friis & Moltke og mange flere. 

På Instagram-siden kan man se udvalgte billeder: https://www.instagram.com/mestervaerker/

På hjemmesiden kan man finde direkte link til salgsannoncerne: http://mestervaerker.dk/

Der kan man bruge lang tid på at kigge på flot arkitektur 🙂 

Venlige hilsner og med ønske om et dejligt efterår, 

Peter og Maria
____________

Forening for påskønnelse af Bertel Udsens huse

CVR-nr: 43072870

Tlf.nr.: 2628 2457
www.berteludsenshuse.dk